Från "Calle Bagare" till "Timmer-Calle"

Calle Pettersson, skåning, rörmokarson och fd bagare är timmerhusens främsta ambassadör. Han är bosatt i Sälen sedan 80-talet och är numera både delägare och VD för Lima Timmerhus.
- Vad är det som är så speciellt med timmerhus Calle?
- Det är äkta, genuint och det är på riktigt! Fulltimmerhus har en lång historia i vårt land och de står i hundratals år, jag gillar det.

Att bli en skicklig timmerman tar år av träning och praktik och bara de bästa har plats hos Lima Timmerhus. Företagets sex anställda hanterar ca 8 000 löpmeter timmer per år och det låter mycket men det räcker minsann inte till mer än 3-4 hus!

Processen att färdigställa ett äkta fulltimmerhus tar ungefär ett år. Enligt Calle är det kvinnan i familjen som driver frågan om husköpet men för det mesta är det mannen som tar de slutliga besluten. Köparen är genuint intresserad och varje hus är unikt kundanpassat med egen utformning och egna lösningar. Lima Timmerhus gör även inredningar efter sina kunders önskemål, allt från trappor och köksinredning till rejält stadiga timmersängar.

- Ända sedan jag var liten har jag varit intresserad av hus och byggande, säger Calle ivrigt. Jag var inte gammal när vår granne hemma i Grevie byggde ut och jag var helt förtrollad. Redan då var det timmerhus som var speciellt. Olika omständigheter gjorde att jag hamnade lite vid sidan av det, livet pågick på något sätt. Jag blev säsongare i Sälen, fick familj, köpte eget hus, och ett bageri & kafé som krävde min uppmärksamhet.

- Nu ägnar jag mig sedan några år helhjärtat åt att sälja, bygga och renovera timmerhus. Jag har dessutom flera egna små fastigheter här i Sälen att sköta om och jag trivs med att vara vaktmästare påpekar han och ler lite snett. Med timmerhus är det så att det är skillnad. Det rustika, att det är vad du ser, känslan och kraften i att stänga en dörr som är rejäl och fint inpassad, trädoften och varaktigheten, inget slår det!

calle lima timmerhus sälen

Faktaruta:
Namn Carl-Johan Petersson
Ålder 45 år
Familj, tre barn; Linn, Philip och Tilda.
Bosatt, Rönningen Lindvallen och i sommarhus i Båstad.
Intressen: Timmerhus, jakt och cykelsport.

YouTube
se reklamfilm

lima timmerhus sälen